ШАНОВНІ УЧАСНИКИ КОНКУРСУ «МАН-ЮНІОР ДОСЛІДНИК»!

Реєстрація заявок і проектів для участі в конкурсі буде проводитися з 1 квітня по 15 квітня 2018 р.

До участі в заході запрошуються вихованці позашкільних закладів, учні 7-10 класів загальноосвітніх навчальних закладів.

 

Нагадуємо, що учасники конкурсу надсилають на адресу Оргкомітету junior.konkurs@gmail.com, електронною поштою:

  • ЗАЯВКУ щодо участі з детальним заповненням усіх пунктів за зразком  СКАЧАТИ.

Нагадуємо! Учасник конкурсу та його науковий керівник-вчитель повинні ретельно заповнити заявку, точно і повністю вказавши прізвища, ім’я та по-батькові, посаду (для наукового керівника), місце навчання і роботи, адресу, ел. адресу та телефони для зв’язку. Ці дані необхідні для заповнення документів і відзнак щодо участі в конкурсі.

  • ТЕЗИ ДОПОВІДІ, в яких висвітлюється зміст проекту, представленого на конкурс (не більше 2-х сторінок 14 кеглем, інтервал між рядками – одинарний)
  • ПРЕЗЕНТАЦІЮ проекту (до 15 слайдів). Прохання не перевантажувати презентацію відео фрагментами, музикою тощо, проте обов’язковим є наведення фотографій учасників та їх керівників, а також проведених експериментів, спостережень, експедицій.

 

     ЗАГАЛЬНІ ТЕМИ ДЛЯ ДОСЛІДЖЕННЯ в 2017-2018 навчальному році

 

  • «Історик-Юніор» — ТЕМА: 100 років УНР – як це було і на що вплинуло у вашому місті, селищі тощо. Дослідження на місцевому матеріалі.
  • «Еколог-Юніор» — ТЕМА: Біоіндикація екологічного стану водоймищ та річок. Дослідження на місцевому матеріалі та практичні рекомендації.
  • «Астроном-Юніор» — продовження загальних тем конкурсу 2017р.:

1. Навести результати ВЛАСНИХ спостережень об’єктів зоряного неба.

2. Сформулювати завдання за космічними знімками як власними, так і з Інтернету, і навести його розв’язання (продовження минулорічної теми).

  • «Технік-Юніор» — присвячується 135-річчю з дня народження Я.І. Перельмана, видатного популяризатора науки, автора широко відомих книжок, де цікаво розповідається про науку. 

 

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ

для кожної номінації конкурсу

 «Історик-Юніор» —  ТУТ

«Еколог-Юніор» — ТУТ

«Астроном-Юніор» — ТУТ

«Технік-Юніор» — ТУТ

 

ОТРИМАННЯ ДИПЛОМІВ І ВІДЗНАК КОНКУРСУ

У минулі роки дипломи учасників конкурсу, а також подяки й грамоти вчителям, що підготували призерів конкурсу (І і ІІ місця), з різних причин не завжди були отримані у терміни, зручні для учасників.

Тому важливо заздалегідь вирішити, яким чином вам зручно отримати ці документи.

1 спосіб. Отримання документів представниками областей на щорічному семінарі «МАН-Юніор» , який відбудеться у другій половині вересня 2018 р. в м. Києві

2 спосіб. Отримання документів «Новою поштою»

Пропонуємо учасникам, які бажають отримати дипломи та інші відзнаки власноруч, ВКАЗАТИ В ЗАЯВЦІ номер відділення «Нової пошти» для того, щоб НЦ «МАНУ» надіслав ці документи. При цьому оплата за відправлення здійснюється отримувачем (учасником або вчителем-науковим керівником).

 

 

Детальна  інформація  —  за  тел.:   0(44)  489-55-80 (НЦ «МАНУ»), 0(96)204-43-52 (Довгалюк Ірина Павлівна), 0 (50)362-07-09 (Білоус Світлана Юріївна);

email: junior.konkurs@gmail.com;

веб-сайти:  http://maniunior.org.ua  та  www.man.gov.ua.

 

Наказ МОНУ повинен бути виданий в березні (квітні) 2018 р., в основному він буде повторювати Наказ від 07.04.17 р. № 36 «Про організацію та проведення Всеукраїнського інтерактивного конкурсу «МАН-Юніор Дослідник» , а також

Лист департаменту професійно-технічної освіти МОН України від 05.03.2018 №3-215 «Про проведення Всеукраїнського інтерактивного конкурсу «МАН-Юніор Дослідник», які розміщені на нашому сайті в розділі «Нормативна база».

 

 

 

Добавить комментарий