Методичні рекомендації «Історик-Юніор Дослідник – 2018»

Короткі методичні рекомендації для розкриття теми конкурсу

«Історик-Юніор Дослідник – 2018» 

100 РОКІВ УКРАЇНСЬКОЇ НАРОДНОЇ РЕСПУБЛІКИ

  У проектах, підготовлених для захисту на конкурс «МАН-Юніор Дослідник» у номінації «Історія», рекомендується досліджувати конкретні дані щодо конкретних місцевостей, а також особистостей, які внесли певний внесок у історію села, міста, країни 100 років тому. Потрібно підкріплювати наведені відомості архівним пошуком, документами, які знайдені авторами представлених робіт та свідченнями, що збереглися до нашого часу, записаних авторами цих робіт. При цьому обов’язковим є аналіз та узагальнення представлених фактів.

Не заохочуються реферативні роботи, в яких наводяться факти з підручників, посібників, загальновідомі факти з життя відомих людей, які є в загальновідомих джерелах тощо.

Заохочується порівняльний аналіз, встановлення історичних зв’язків та наслідків подій, намагання виявлення особливостей у розвитку певних ситуацій тощо.

Найбільшу цінність роботи журі вбачатиме у власному внеску авторів та вмінню їх робити висновки з наведених першоджерел.

 

У тези рекомендується включити наступні складові:

  1. Чітко сформульовану мету дослідження.
  2. Конкретні завдання, які треба виконати для досягнення мети.
  3. Об’єкт та предмет дослідження.
  4. Теоретичну частину, де можуть бути коротко повідомлені історичні обставини або відомі з літературних джерел дані, що складають підґрунтя дослідження, а також аналіз цих даних.
  5. Експериментальну частину, в якій наводяться методи та результати дослідження, проведеного автором проекту, а також їх аналіз.
  6. Висновки, де чітко сформульовані отримані результати, вказується особистий внесок авторів проекту та елементи новизни дослідження.

 

До презентації повинні бути включені:

  1. Дані про учня та керівника.
  2. Мета та завдання дослідження.
  3. Доказово викладені власні спостереження, експерименти тощо, фотографії, що ілюструють виконання роботи і результати дослідження.
  4. Короткі висновки з формулюванням результатів, їх новизни і власного внеску автора.

Презентація повинна містити не більше 15 слайдів.

Добавить комментарий