Рохані-Шахов Нікан Хамідрезайович

Назва проєкту: Тераформування Марса

Навчальний заклад: Харківська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №18 Харківської міської ради Харківської області

Нас. пункт: м. Харків, Харківська область

Автори: Рохані-Шахов Нікан Хамідрезайович

Клас: 8

Керівники/координатори: Гнатовська Тетяна Миколаївна

Завантажити: тези, презентація

10 комментариев на «Рохані-Шахов Нікан Хамідрезайович»

  1. Колдун Віктор Петрович:

    По-слайдово:

    1. 😉
    2. Хто такі «ми», що «ступили на Місяць», Коли НАСА, чи США вповноважило вас говорити від їх імені? І що таке «підкорюємо Марс»?
    3. 😉
    4. 😉
    5. Що це за «технологія
    нагнітання газів в атмосферу»? Що слугує висхідною сировиною для газоутворення? Де брати енергію для газифікації твердих порід? Для довідки — на Землі атмосфера починалася з вулканічних «кислих димів» після чого пережила багато чого,включаючи дві кисневі революції.

  2. Колдун Віктор Петрович:

    6.»за допомогою установки на
    Марсі спеціальних магнітних
    генераторів» — поки що ми знаємо один-єдиний спосіб «генерації» магнітного поля, який в умовах Марсу стане надпровідним кабелем по екватору та кількома надпотужними атомними електростанціями для його живлення. І взагалі-то це має бути самим першим етапом, бо без цього все інше просто приречене.

  3. Колдун Віктор Петрович:

    7.Льоду на полюсах Марса вистачить хіба на кілька великих калюж. А для «розбавлення кислотних ґрунтів на Марсі» потрібні лужні метали. Де їх брати?

  4. Колдун Віктор Петрович:

    !!!!!!!!!!!!
    по можливості якось вставлю коментарі і на інші слайди

  5. Колдун Віктор Петрович:

    тест

  6. Колдун Віктор Петрович:

    8.»Рослинність» можлива тільки після «мікробності». На Землі цей процес зайняв більше 3 мільярдів років і складався з кількох етапів з принципово різним хімізмом

  7. Колдун Віктор Петрович:

    8—(вищезгадані (п.5) дві кисневі революції, це всього лиш два короткі епізоди). Чим і як цей процес прискорити на Марсі?

  8. Колдун Віктор Петрович:

    9. Взагалі-то це мав би бути пункт перший, а то й нульовий, бо інакше хто буде робити і контролювати всі інші етапи тераформування Марса?
    10. І знову таки «людство» тут взагалі не при ділах. Якщо освоєння Марса і почнеться,то тільки приватними особами,здатними сконцетрувати в одних руках достатню кількість ресурсів. Наприкла Ілон Маск і дехто-дехно з його друзів-мільярдерів. А «людство», як таке, вони туди не те, що не візьмуть, а навіть і не підпустять.
    11. Користуватись Вікіпедією цілком нормально, але давати на неї посилання — жахливий моветон.

  9. Мельникова Марина Юріївна:

    На мою думку, зміна клімату на іншій планеті не лежить в сфері функціональності людини. Ми вже на нашій планеті «понатераформували», що тепер пожинаємо наслідки.

  10. Мельникова Марина Юріївна:

    Дякую за роботу.

Добавить комментарий