МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ ЩОДО ОРГАНІЗАЦІЇ КОНКУРСУ «МАН-ЮНІОР ЕРУДИТ» У НОМІНАЦІЇ «ТЕХНІКА» В 2022-23 НАВЧ. РОЦІ

У цьому році конкурс цілком переведено на електронну форму проведення. Тому правила проведення дещо змінилися.

Виконання тестових завдань відбувається за допомогою комп’ютерної програми, при цьому для кожного учасника формується індивідуальний файл із завданнями. Якщо під час виконання завдань відбувся збій у мережі Інтернет, кожний учасник має продовжувати виконувати завдання з того моменту, як відбулося переривання, при цьому час виконання продовжується з моменту зникнення зв’язку.

Перевірка виконання тестових завдань здійснюється за допомогою комп’ютерної програми. Час виконання завдань – 75 хв.

Максимальна кількість балів, яку можна отримати при виконанні завдань тестового етапу, становить 150.

Тематика завдань цього року продиктована воєнними часами. Тому пропонуємо підготуватись з урахуванням певними особливостей.

  1. Завдання, які оцінюються в 3 бали, для всіх вікових груп учасників передбачають знання значень скорочень (абревіатур)
  2. Завдання, які оцінюються в 4 бали, для всіх вікових груп учасників передбачають певні знання з історії розвитку вітчизняного ракетобудування та літакобудування. Тобто корисним буде ознайомитися  з історією «Південмашу», вивчити імена творців перших ракет та назв цих ракет. У завданнях є питання щодо інших підприємств Укроборонпрому,
  3. Завдання, які оцінюються в 5 балів, у основному стосуються різних видів дронів, які використовуються Збройними силами України. Наприкінці за традицією пропонуються логічні та абстрактні задачі.

Сподіваємося, що кожний з учасників конкурсу добре підготувався до нього, тому буде самостійно і вдумливо виконувати завдання. Бажаємо Вам, юні друзі, успіхів і сподіваємося, що Ви станете завзятими дослідниками і поповните ряди Малої академії наук України. А вчителям бажаємо активно долучатися до участі в наших конкурсах і використовувати наші завдання в позашкільних заходах (вікторинах, брейн-рингах, КВК тощо)

Добавить комментарий