Сеїтосманова Ульвіє Айдер кизи

Назва проекту: Екскурсійний маршрут з історії кримськотатарської хореографії через долі трьох поколінь родини Баккал

Навчальний заклад: Крюківщинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Вишневої міської ради Бучанського району Київської області

Нас. пункт:  с.Крюківщина, Києво-Святошинський район, Київська область

 Автори: Сеїтосманова Ульвіє Айдер кизи

Клас: 8

Керівники/координатори: Біла Тетяна Семенівна,  Усеїнова Зарема Усеїнівна, Сеїтосманов Айдер Сеїтякубович

Завантажити: тези, презентація

6 комментариев на «Сеїтосманова Ульвіє Айдер кизи»

  1. Ташкевич Людмила Леонідівна:

    Незвичайна тематика, дуже цінна робота. Дякуємо за збереження родинної історії. Методи дослідження вражають масштабом та глибиною. Помітний власний неабиякий внесок. Гарно складені тези. Презентацію, на жаль, не змогла переглянути.

  2. Мельник Ольга Анатоліївна:

    дослідження заслуговує високої оцінки

  3. Данилова Оксана Євгенівна:

    цікава робота; відчувається власний вклад авторки

  4. Дорош Раїса Михайлівна:

    Цікаве і оригінадьне дослідхення, але це не туристичний маршрут.

  5. Біла Тетяна Семенівна, Усеїнова Зарема Усеїнівна, Сеїтосманов Айдер Сеїтякубович:

    Шановна Раїса Михайлівна, дякуємо за ваш коментар. В дослідженні Ульвіє вказано координати і опис трьох туристичних маршрутів: 1. Від вул. з зруйнованої (після 18 травня 1944р.) мечеті Токал Джамі до Дворянського театру в м.Сімферополь. 2.Кримськотарське сіло Азаплар і Констанція. 3. Уранові родовища і до театру м.Худжант. Але питання в іншому і про це вона вказує в своєму дослідженні. Розказувати про один маршрут було б простіше, але дослідження б втратило цілісність і важливі факти. Бо все життя родини Баккал (і навіть всього кримськотатарського народу) в ХХ віці пов’язано насильницькими переміщеннями і затриманнями на десятки років в місцях депортації. Тому ми рекомендували Ульвіє досліджувати вісь шлях цієї унікальної родини. І це було дуже складно, бо Ульвіє з родини ВПО, і з 2015 року живе біля Києва, а не в своєму Сімферополі. А документі треба було шукати і інтерв’ю проводити в Криму. Вона з цім впоралась. Сподіваємося, що колись Ульвіє запросіть вас і всіх нас в Крим, на вул. Токал Джами маалесі і ми пройдемося саме цім туристичнім маршрутом до Дворянського театру, і поспілкуємося з нащадками Усеїна і Ремзіє Баккал. Дякуємо. Бажаємо всім творчих успіхів!

  6. Овсянникова Олена Вікторівна:

    Дякую за цікавий та змістовний проєкт. Дуже цікаво та актуально в наші часи. Рекомендовано, щоб тези були менші за розміром, дозволено лише дві сторінки.

Добавить комментарий