Янченко Мирослав Дмитрович

Назва проекту:  «Динаміка фітомаси та вуглецю у Карачунівському лісовому масиві в умовах глобальних кліматичних викликів»

Навчальний заклад: Криворізька загальноосвітня школа I-III ступенів №123 Криворізької міської ради Дніпропетровської області

Нас. пункт: м. Кривий Ріг, Дніпропетровська область

Автори: Янченко Мирослав Дмитрович

Клас: 9

Керівники/координатори: Шведун Ганна Григорівна

Завантажити: тези, презентація

3 комментария на «Янченко Мирослав Дмитрович»

  1. Ворончук Любов Ігорівна:

    Шановні конкурсанти, то який висновок головний у Вашій роботі?
    Якщо кількість вуглекислого газу збільшується, як і підвищується середня температура, , процес фотосинтезу буде більш активним, ви у висновках не уточнили, на що звернути увагу. А з Ваших тверджень стає зрозумілим,що глобальне потепління відіграє позитивну роль. Учасник у 9 класі, Ви проводили дослідження протягом 5 років, хто ще проводив дослідження?
    За якою програмою Ви зробили розрахунки динамики фітомаси і депонованого вуглецю?

  2. Борткевич Лариса Вікторівна, Бурлака Людмила Іванівна, Гілевич Наталія Ігорівна, Козуб Наталія Марківна:

    В роботі не вказані автори досліджень за 2014 рік. Хотілось би більш конкретики у висновках.

  3. Шведун Ганна Григорівна:

    У тезах зазначається, що у 2014 році дослідженням продуктивності деревних порід у Карачунівському лісовому масиві проводили біолог В. Савосько ( к.б.н.). У презентації (слайд 2) наводяться перша сторінка його статті, присвячена цьому дослідженню. Там же наводиться титульна сторінка дитячої роботи, виконаної у 2014 році членом учнівського лісництва Старусьовою А.
    Учасник конкурсу проводив дослідження на тих же ТПП, що і Старусьова А. 5 років тому. Результати порівнювалися між собою та з даними матеріалів статті В. Савосько.
    Динаміку фітомаси визначали за різницею показників 2014 та 2019 років. Показник депонованого вуглецю прямо залежить від попереднього показника.

Добавить комментарий