ШАНОВНІ УЧАСНИКИ КОНКУРСУ «МАН-ЮНІОР ДОСЛІДНИК»!

Захист проектів учасників у 2018 році показав, що деякі загальні теми практично невичерпні, тому доцільно їх продовжити. До таких загальних тем відноситься тема в номінації «Астрономія».

Тема в номінації «Техніка» також ще не вичерпана, оскільки творчість Якова Ісидоровича Перельмана охоплює величезну кількість можливих досліджень. Проте далеко не всі учасники конкурсу посилалися на статті Я.І.Перельмана. А більшість учасників лише повторювала досліди Перельмана, не додаючи власного продовження їх.

Проекти з екології мали дослідницький характер, тому журі було важко визначити найкращих учасників. На жаль, не всі учасники конкурсу в номінації «Екологія» при захисті показали вільне володіння термінологією, розуміння певних понять й термінів, що призвело до зниження оцінок журі в порівнянні із заочним оцінюванням.

Вже два роки поспіль журі конкурсу в номінації «Історія» відзначає значне збільшення проектів за власними дослідженнями учасників і зменшення кількості реферативних робіт. Оргкомітет та журі конкурсу намагаються підбирати такі теми, які б передбачали особистий внесок кожного учасника конкурсу та оригінальність і самостійність проектів.

Повідомляємо загальні теми для дослідження в наступному, 2018-2019 навчальному році за номінаціями.

  • «Історик-Юніор» — «Мій внесок у музейну справу».

Впродовж року майбутні учасники конкурсу повинні поповнити музейну колекцію будь-якого музею (шкільного, міського, селищного тощо) експонатами, документами тощо, які знайдені, зібрані та досліджені самими учасниками. Представлені матеріали можуть віддзеркалювати різні часи історії школи, вулиці, міста, села тощо.

Матеріали, винайдені раніше іншими особами, а також роботи реферативні або оглядові, враховуватися як самостійна робота не будуть.

  •  «Астроном-Юніор» — продовження загальних тем конкурсу 2018 р.:

1. Навести результати ВЛАСНИХ спостережень об’єктів зоряного неба;

2. Сформулювати завдання за космічними знімками як власними, так і з Інтернету, і навести його розв’язання (продовження минулорічної теми).

  • «Технік-Юніор» — продовження теми конкурсу 2018 р.: «Шляхами Я.І.Перельмана — ВЛАСНА інтерпретація та продовження ідей і змісту відомих публікацій».
  •  «Еколог-Юніор» — «Комплексна біоіндикація  екологічного стану окремого біоценозу».

Можна використовувати і продовжувати дослідження 2018 року, якщо досліджувана ділянка входитиме в обраний вами біоценоз.

 

Слідкуйте за повідомленнями на сайті. Методичні рекомендації будуть  публікуватися й доповнюватися.

Користуйтеся сторінкою «МАН-Юніор» у Фейсбуці для консультацій та обговорення.

 

Заявки на конкурс приймаються з 1 по 15 квітня 2019 р.

Добавить комментарий